Painici cu ciuperci si verdeturi uscate

de Panacris in Piine, 17 Mar 2020 | 2433 vizualizari

 

Am văzut la Adnia zilele trecute aceste black panini și după inventarul din cămară, am descoperit un săculeț cu hribe uscate de la draga mea prietenă Simona, așa că nu mai aveam nicio un impediment în a le prepara și savura cu mare poftă. Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Apă călduță 200 ml,
  • Făină neagră 500 g,
  • Sare grunjoasă 1 lingură,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Drojdie uscată 1 plic,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Ciuperci uscate făcute pudră 1 lingură,
  • Verdețuri uscate pudră (oregano, cimbru, busuioc, rozmarin) 1 lingură.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu ciuperci si verdeturi uscate:

Mărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. 

În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, pudra de ciuperci, pudra de verdețuri, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, pentru cca. 90 de minute.

Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, să nu mai deschide-ți capacul, își face treaba singură.

Pentru varianta clasică, preparat annual, se face o maia din drojdie, zahăr şi puţină apă, apoi se lasă la dospit în mijlocul grămezii de făină, cca. 10 minute. Se trece la frământat, ajutat cu uleiul de măsline, adunându-se aluatul uşor, uşor dinspre margine spre interior, până se obţine un aluat omogen, care se lasă la dospit cca. 60 min.

După ce a crescut aluat, se împarte în bucăți egale, cca. 10 bucăți.  Se rulează prin făină, se dă forma de pânici, apoi se crestează, se lasă la dospit încă minim 30 minute, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins la 200 g, cca. 30 de minute și încă 10 minute la 150 grade.

Spor şi poftă bună! ;)

 

                               

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ciuperci si verdeturi uscate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa